Sebastián nemá hodinky!

Není to sice úplně nejoriginálnější téma, ale třeba přeci jen vás bude zajímat, jak vypadá náš obvyklý společný den. V první řadě je třeba zdůraznit, že takhle malé dítě nemá žádný režim, takže i když to tak vypadá, zítra to může být úplně naopak a já budu se Sebíkem pozorovat noční oblohu.

04:30 – 07:00

Sebastián se poprvé budí a potřebuje na záchod, jdeme provozovat naši oblíbenou BKM (a také po každém probuzení a při každém signálu během dne). Ranní dávka hořčice. Nezapomene taky počůrat Tonyho Starka, co hlídá koupelnu. A pak zas uleháme ke snídani. V mém případě se nedá mluvit o bdělosti.

07:00 – 09:00

Touhle dobou vstává tatínek do práce a jde se psem ven. Než se vrátí, je většinou vzhůru taky Sebík, který se na mě vždycky probouzí svým roztomilým úsměvem. Přichází na řadu první dopolední prsosvačinka. Po ní si ještě skřítek zdřímne. Většinou.

09:00 – 10:00

Sebík spí přes den v houpačce, takže kdykoliv se budí, začne na sebe hacka upozorňovat. Přebalit a hrát si. Teď v létě má štěstí, že si může užívat nahý na dece, takže si pak spolu povídáme, zpíváme nebo blbneme. Když nemá náladu na rozhovor, hraje si sám nebo dovádí se svým buldočkem, který by ho nejraději láskou sežral. Prsty má zatím všechny.

10:00 – 12:00

V tomhle čase chodíme na nákup, když je třeba. Hezky barevný letáky by měli zakázat. Během jízdy kočárkem to Sebík zpravidla zalomí. Když jsme doma, po náročném hraní si jde zas na chvilku lehnout, ale většinou přichází na řadu oběd. A to nejen ten Sebíkův. Po tom, co ho nakrmím, musím stihnout udělat jídlo také sobě. Když se mu nechce spát, vaří se mnou v kuchyni. Během vaření stíhám také malé divadelní představení. Jak je vidět, o diváky nemám nouzi. A asi je to baví. Občas taky něco předvedou. Sebík záchvat smíchu, buldoček mrtvýho psa.

Processed with MOLDIV
12:00 – 14:00

Nyní přichází opět krátký odpočinek, který se střídá s blbnutím s mámou. Když můžeme, zajdeme k sousedům na zahradu. Tam jsme sbírali také ovocíčko na dort pro babičku.

Processed with MOLDIV

Jinak chodíme občas na kratší procházky po cyklostezce. Ráno a krátce po obědě tady nepřekážíme sportovcům a zároveň se podaří skřítka na rovné a hladké cestě hezky uspat. Jakmile se ale kočár zaparkuje, Sebík se za chvilku budí. Ve vedrech procházku zkracujeme na nejnutnější možnou dobu, ven vyjíždíme s mokrou plenou. Ne tou Sebíkovou.

14:00 – 16:00

A zase to hraní. Sebík většinou nespí odpoledne skoro vůbec. Je ve věku, kdy má rád společnost a komunikaci, byť se směje snad všemu, co říkáme nebo děláme. Zvednutí obočí funguje perfektně. Nebo taky prdění. Pusou.

16:00 – 19:00

Po 16. hodině vezmeme kočár nebo nosítko/šátek, podle nálady, a jdeme venčit pejska. Většinou se zdržujeme jenom v nedalekém parku, buldoček se proběhne (spíš „utíkej, co ti nohy stačí“) a my v klidu projdeme téměř v přírodě. A chytneme bronz. Sebík se opět trochu prospí (to vypadá, že furt jenom spí, ale není to tak). Kolem 17. hodiny nás v parku vyzvedne tatínek, který se vrací z práce, a jdeme společně domů.

Po procházce až do večera Sebík oka nezamhouří a někdy je dost protivný. Střídáme se pak v péči o něj, aby se co nejméně nudil.

Kolem 18. hodiny se snažíme my dospělí večeřet. Takže opět přichází ta chvíle, kdy je třeba s dítětem za zády rychle připravit něco k jídlu. Je to taky ta doba, kdy jsem si nedávno zapíchla kuchyňský nůž do nohy a nemohla pak 2 dny chodit. Spěchat se má pomalu, já vím. Vrhač nožů nebude moje ideální povolání.

Po 19. hodině se jde Sebík koupat. Vodu má opravdu moc rád už od narození a vždycky si to ve vaně hodně užívá.

IMG_5464a.jpg

Po tom probíhá mazání mandlovým olejíčkem a večerní pasení koníčků. Musíme posilovat bicáky.

19:00 – 21:00

Nejnáročnější část dne. Uspávání dravé zvěře. Někdy v tomhle časovém rozmezí chodíme se Sebíkem do postele. Většinou si pak ještě hodinu povídáme nebo voláme babičce, někdy si čteme pohádky. Mezitím jdeme asi dvacetkrát před spaním na záchod. Sebík se vrtí, co může, už dělá skoro kotrmelce. Těším se, až bude chodit na nočník, docela se těch 5,5 kilo pronese.

21:00 – 02:30

Volný čas a čas pro spaní maminky a tatínka. Čas, kdy Sebík tvrdě spinká. Občas na mě z ložnice mňoukne, občas se zavrtí. Buldoček ho chodí hlídat, takže když se pak do postele chystám já, nemám už většinou místo. Dítě + buldoček jedna půlka postele, máma s tátou druhá půlka postele.

IMG_5471.JPG

 02:30 – 04:30

Napít a zas spát. To je tak hodný dítě! Celou noc až do půl 5 krásně spinká a nechá maminku odpočívat, aby byla zas čerstvá na ty jeho vylomeniny přes den.

Jeden komentář Přidejte váš

Napsat komentář