Kam s dětmi: Pod kapličkou

Když chcete vyrazit s tříletou holčičkou, kterou úspěšně a na dlouho zabaví máloco, s jedním lezoucím a jedním ležícím kojencem, co v létě potřebují hlavně stín a mlíko, je někdy těžké vymyslet místo, kde budou všichni spokojeni.

IMG_5611a

Nedávno jsme se byly s kamarádkou podívat v rodinné kavárně Králík v rádiu, teď byl čas objevit a otestovat také něco venku.

Za zdmi olšanského židovského hřbitova, kde odpočívá můj Franz, a podél ulice Pod Kapličkou existuje království pro děti i jejich rodiče. Nechybí zde travnaté plochy na opalování nebo stinná místa pod stromy, houpačky, skluzavky, pískoviště a další atrakce včetně menšího bazénku pro děti, který je v provozu ve dnech s teplotou nad 23 stupňů (večer se vždy vypouští, takže je voda je opravdu čistá). Důležitá je také neustálá přítomnost správce, který má ve své nabídce i malé občerstvení (pití, nanuky).

Hřiště je oplocené a brána má pojistku, a tak by se z něj při chvilce vaší nepozornosti (kdyby náhodou) neměly děti nikam ztratit. Nechybí na něm sprcha ani sociální zařízení, kde je k dispozici také přebalovací pult (bohužel staršího data výroby, takže doporučuji přebalovat určitě jinde). Na hřišti se počítá s přítomností i těch nejmenších dětí, do areálu tedy nevedou žádné schody a uvnitř jsou pěšiny.

Hřiště najdete v klidné částí pražských Strašnic v ulici Pod Kapličkou, kam se dostanete podél hřbitovní zdi ulicí Izraelská ze stanice metra Želivského nebo z autobusové zastávky Pod Třebešínem. Obě zastávky do 10 minut pěší chůzí. Parkování je možné v okolních ulicích. Jeho brána se otevírá v 10 a uzavírá v 18 hodin (v období od 16. 11. do 14. 3. je úplně zavřené).

Napsat komentář